Virágzás // Blooming


— avagy séta a rózsafák kertjében


A minap kint ültem a parkban az egyik kedvenc padomon s azon tűnődtem, miközben a hangyákat figyeltem, hogy kié is ez a park valójában? Kié is ez a pad? Fű, fa, virág, s minden isteni csoda, ami bennünket körülvesz…

Egy dologban már az első pillanatban biztos voltam, hogy nem az enyém. Csak azt éreztem, hogy milyen felemelő érzés, hogy bár nem az enyém mindez a természeti csoda, ami körülvesz, de mégis részese lehetek ennek az egésznek.


Virágzás // Blooming © 2019 Oravetz Dániel

Ekkor mérhetetlen hála öntött el és elmerengtem azon, mi is az élet értelme? Pénz? Paripa? Profit? Meglehet, hogy ezek szükséges feltételei létezésünknek? A kérdés, hogy elegendőek-e a boldogsághoz?

Hiszen földi létünk során mindent és mindenkit kölcsönbe kapunk. Utunk végén minden kölcsönkapott tárgyat, egymást, még saját testünket is elengedjük, visszaadjuk. Egyetlen maradandó értékünk a SZERETET, amelyet, ha megosztunk egymással, igazán gazdagnak érezhetjük magunkat.

Vigyázzunk hát egymásra, s erre a csodálatos bolygóra, aminek homlokán megszülettünk. Képesek vagyunk-e rá? Akár igen, akár nem, be kell látnunk, hogy nincs más választásunk. Törékeny világunk nem más, mint hagyaték unokáink számára, akik bízzunk benne, hogy boldogságban, szeretetben és egészségben fogják megélni mindazt, amit tőlünk kapnak majd útravalónak.


© 2011-2019 Oravetz Dániel

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések