A főnix újjászületése // Reborn of the Phoenix

— avagy új úton a művészetben


Közel egy éve nem nyúltam ecsethez. Maradt a rajzolás, a pasztell és az írás. Egy pár hete azonban olyan elmentáris erővel tört elő belőlem az alkotás iránti vágy, hogy éreztem, ha nem adok neki teret, akkor valami újtól fosztom meg a világot…A főnix újjászületése // Reborn of the Phoenix
© 2019 Oravetz Dániel


Ecsetet ragadtam hát, s ez lett belőle. Egy teljesen új irányvonal, ami nekem is meglepő. Hiszen eddig tájképeket és metafizikai alkotásokat készítettem. Nagyritkán egy-egy portrénak is nekifogtam, de valahogy nem éreztem otthonosan magamat a kötött formák világában.

Amit az elmúlt hetekben megéltem, azt kívánom minden művésztrásamnak. A szabadság és a kiteljesedés lépcsőfokai ezek. Mint amikor egy régóta szunnyadó vulkán mélyéről felszínre tör az ízzó magma, s az egekig emel.

Ezúton is köszönöm a közösségnek, hogy ilyen pozitívan fogadta ezt az irányváltást, s az új stílust, melyben hála az égnek otthonosan mozgok. Nyílván első szárnypróbálgatásaim ezek az új vizeken, ugyanakkor annál boldogabbak.

Picit olyan élmény ez nekem, mint mikor a főnix madár feltámad hamvaiból, s megújjulva születik újjá… Kívánom mindannyiunknak, hogy ilyen boldogsággal és örömökkel teli pillanatokat éljünk meg együtt az Isten ege alatt.

© 2019 Oravetz Dániel

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések